Monday, May 11, 2009

When love blinded the eyes...friends advice not heard..





Something happen last Monday....I fight with my best friend....




REASONS???






-------------------------------------------------------------------------------------------------




This is list of my conversation last night...






Aber : Bengong!! Aku call H##a..sekali mak die angkat da...




Zul-9 : Hahaha!! padan muke....




Aber : Mak die cakap die sembahyang..aku buat biase je ar...aku ckp nnt sy call die balik..




Zul-9 : Hahahaha!! padan muke...(bosan)




Aber : Nanti aku call balik..tunggu malam sikit...




(Starting bored...)




Zul-9 : Er, ko 1 ari tak sembang pasal H##a tak boleh??




Aber :Tak boleh...takde mende nak sembang...takde poin..kalo nak sembang sal game aku dah jarang men dah...so takde poin...




Zul-9 : Just don't, takde poin, takyah...dulu aku muak, sekarang menyampah..aku dulu pun tak macam ko...




Aber : Ko cari la poin lain...embang pasal game pun nak terb##ak..




Zul-9 : Ade aku sembang sal game ke skarang??




Aber : Ala, ko ari tu siap call aku mende?? siap bagitahu pasal protector nak kelua ar...




Zul-9 : Protector 2 rare, 1 tahun 1 kali je kuar...selain itu, aku memanjang melayan h##a ko je tak abis2..




Aber : Ko apasal tetibe nak sound aku?? aku before ni ada aku sound ko pasal game? walauun aku dah bosan dengar tp aku layan je...




Zul-9 : Weh, tiap-tiap hari takk habis-habis keluar nama H##a je...WTF!! Mcm aku pulak terbabit dengan H##a...Padahal H##a tak kenal aku pun..aku pun tak penah kenal pun...ko cerita kat aku, aku nak tolong macam mana...aku tak kenal, paham!!



Aber : Ah, tak kisah arr..abis game ade kene mengena pasal hidup gak ke??



Zul-9 : Memang tak ada...it's for fun....lagipun ko yang terlebih-lebih pikir pasal huda kenapa?? Dulu beriye tak nak jiwang...ko jugak yang cakap....kalau H##a tu pasal hidup, ko pergi la kahwin, tak pun paling koman cakap suke kat dia...habis cerita!!



Aber : Macam ini la hidup dekat dunia...aku tak pernah pun nak downkan ko..ko tengah down aku support lagi arr..tapi ko sekarang nak downkan aku pulak...takpe la dahlumrah hidup...kite buat baik tak semestinya dibalas baik...dah, lepas ni aku tak nak kacau hiup ko dah..




Zul-9 : Pakcik!! It's stupid act if you think I down you!! What the hell a friend need to do that!! In fact, I just want you to stop a while thinking about her!! For your own good!! Because you still don't have courage to ask her...kalo ko asik pikir memanjang, ko jadi macam aku.. can't let her go out of my mind..


Aber : Ah, ape-ape pun lantak arr..aku dah malas dengan ko...aku tak pernah pun nak menyampah dengan cerita ko tapi ko nak menyampah dengan cerita aku...dah arr pasni tak payah contact aku..aku dah malas dengan ko..bile ko buat aku camni kat aku, aku dah rase tak best pulak...



Zul-9 : Suke hang le...aku cakap bende yang betul, tengok macam batman..hidup tak pernah kacau pasal awek pun, aku bukannya suruh ko lupaka H##a!! aku suruh ko don't expect high!! Nanti ko sakit hati...renung-renungkanlah...aku pikirkan ko terlalu expect high but don't want to take risk..memang ko pikir aku menyampah..tapi tengoklah kalo ko tak ambil risk...


Aber : Aku tahu..tapi lantak arr...lepas ni hidup aku, hidup aku..hidup ko, hidup ko..lepas ni ko tak payah kisah pasal aku dah...ko buat hal ko je...


-------------------------------------------------------------------------------------------------


(I called H##a)


H##a : Takdelah!! Aber anggap aku kawan dia je....ko salah anggap....


Zul-9 : Lantak kaulah!! tiap hari message aku kuar nama ko je....


H##a : Masalahnya...aku dah ade pakwe dah...haiyooo...malas lah aku pikir dah...



------------------------------------------------------------------------------------------------



p/s : So, what should I do?? I wanted to save aber......or is this my fault???

4 comments:

hasril107 said...

kolam2 hak3 ktko nye dialog ke 8 telepas name pujaan hati aber hak3

dibaqila said...

haah haah.name dia hud hud,hahak
gile ah..
dh ade pokwe upenye si hud hud tuh..
bukan si aber lah?
duhh..bahaya...
kasihanla..nnt frust tertonggeng kang,huhu
kasihan kt kau gak zulkipli,huhu

D.I.T.T.O said...

wei..apa gado2..
dah tahu abe cepat emo..
ckp r slow2..
api jgn disimbah api..
simbah ngan air..

joegrimjow said...

game ngn pompuan pon ley jadi topik\
besh pew