Monday, March 16, 2009

~WARNING!!! DON'T WATCH DRAGONBALL:EVOLUTION!!! IT'S TOTALLY STUPID MOVIE!!~




I had just watch the new releases Dragonball:Evolution today…my comment?? This is the most terrible movie I had ever watch…Aku yang dah ketensenan tahap gile dengan result aku, tambah pulak dengan cerita Dragonball nie…rase nak letupkan pawagam TGV Kinta Bilik 3 tu je…memang menambah ketensenan lagi kat aku!!



Walaupun aku bukan pengkritik filem dan tak teringin pun nak belajar untuk mengkritik filem…tapi aku tetap nak melepaskan jugak kegeraman aku kat filem ni…




~This are my opinion about the this Dragonball:Evolution movie~



1. Character



GOKU


- Not very funny like real Goku

- Very 'kelam-kabut'…

- Acts like a teenager which seems disgusting because he always think about women, women, women…

- His characteristic not too important, I saw Roshi looks more important saving the world…



GOHAN


-Tak begitu menonjol sangat



MASTER ROSHI @ CIKGU PENYU


- Chow Yun Fatt performance is super BAD!!

- He tried to make jokes in this film but his jokes cannot give audience feels like to laughs out loud…

- Very bored characterlah!!

- Dia patut masuk balik akademi berlakon...hahahaha!!!


BULMA



- This character is okay…

- But apparently she doesn’t have any motive to collects Dragonball…the only motive she had is because her father Dragonball was stolen…haizzz…





PICCOLO



- The description about him is still blurring…

- All I know is that he wanted to make an end to human world…haizzzz

2. Storyboard

- Very 'KELAM-KABUT' movie

- I was completely blurring about why Dragonball was made…

- Always jump to another scene so fast that makes me wondering “Eh, eh?? Ape kena mengena dengan Goku plak??”

- Kinda `pening’ story flow…

- Dan yang pastinya lepas habis orang ramai cakap “La, dah habis ke?? Boringnye!!”



Haiya…that’s all I can listed now…ade lagi aq nak komplen tapi nak tulis banyak-banyak tak guna…buang karan je…ada sorang budak perempuan yang dok sebelah aku dah tertido time tengok filem nie…Last-last aku kejutkan bile dah habis filem tu…dia pown komplen kat aku, boring gile citer nie…bwang duit RM10 aq je…



Last sekali die promo sequel cite Dragonball:Evolution 2…kalo macam cite yang macam sial nih jugak...baik tak payah buat!!! Bagi je kos belanja besar tu kat Palestin…haha…



Walaupun diorang bagi alasan ini Dragonball versi baru, tapi kenapa jalan cerita dia tak paham langsung???



p/s: Aku nasihatkan korang semua tolong la jangan tengok cerita Dragonball:Evolution…bwang dwet korang je…cerita Geng: Pengembaraan Bermula lagi 14 kali lagi best dari cerita Dragonball ni…Filem ni boleh campak dalam longkang loji Syabas je la…

4 comments:

dhiaaalaraaalifeee said...

hahaaaa , naseb baekkau x tengok :D

* my baby uh lg cumel !
bwuecccccccccck ! :P

dibaqila said...

wah..even aku bukanla pengikut citer karton dragonball,tp seingat aku gohan mmg anak goku kan?
ish3..lain beno dh cternye tu..haha

eh,perempuan sbelah ko tu kn dh tetido lame,cmne die ley ckp xbest gile?
tipu tipu..
die xtgk pun,..hehe
kidding je meh ;P

Frankie Foo™ said...

hahaha!
tengok Watchmen lagi best woo!
blood and dead bodies everywhere!
hhu..

btw,untuk pngetahuan ko,memang atuk goku nama Gohan. Time memula Goku jatuh kat bumi,manusia first yg jmpa goku yg kmudiannya menjadi atuk angkat goku bernama GOHAN!

sebab tu la goku bagi nama anak dia gohan jugak, kira nak mengenang atuk angkat dia tu la!

Pahem?

hahaha! Sila tanya die-hard-fan DB ok? :)

Zul-9 said...

~To Dhialrifeee~

-anak sedara aq tetap lebih comel!!

~To Aqilah~

-nasib bek ko tgok watchmen, kalo tgok dragonball mau ko tido sebelah frank 2...hahaha!!!

~To Frankie~

-La...aq trlupe fakta 2 la...da brape lame cite db 2 abis...hahaha....tapi aq nk tgok gak watchmen...mcm best je...kganasan melampau!!wuahaha!!