Thursday, March 5, 2009

~~A DAy OUT to Teluk Intan

ALKISAH bermula apabila aku merancang untuk pergi ke ipoh sebab nak tengok gig 28 Februari kat dewan St. John @ Orbit Muzika…aku nak pergi sebab tyme 2 aku tengah loaded (keje ngan mak aku, dapat gaji…hehehe)…aku pun bertanye kepada D.I.T.T.O samada dia pergi ke tak gig tu…dengan tidak semena-menanya dia cakap, “Aku nak pergi hari sukan kat SEMESTI (D.I.T.T.O and me was ex-student in SEMESTI) nagn mr. SewEL @ Jamal,”…dengan kelam kabutnya aku berfikir sapa nak teman aku pegi tengok gig nih? Takde geng segan le nk pegi terkinja-kinja sorang-sorang…malam 27 Februari tu menjadi malam yang paling tensen bagi aku…

Dengan kudrat yang ade, aku bukak YM aku…kat situ aku chat ngan member-member SEMESTI aku…Zaf @ Zhariff dan Fatin mengajak aku untuk pergi ke SEMESTI…aku pun rase giler ke nak pergi Teluk Intan?? Kalo Sungai Siput dekat je ngan Teluk Intan tuh, boleh la aku pergi, da la jarak antara rumah ngan SEMESTI tu da lebih dua marhalah...lagipun, aku pun terasa berat hati kalo tak pergi gig yang ade couple ngan bittersweet tuh (some of my favourite band)...aku pun tak dapat memilih mane satu nak pergi....



Mujurlah ade pulak minah yg on jugak tyme tu nasihat aku untuk pergi je Teluk Intan tu…aku pikir-pikir betol jugak kowt sebab aku still boleh pergi jalan-jalan kat Ipoh lepas tu…



Besok paginya aq bangun seawal yang boleh iaitu pukul 7 pagi…(biase le orang baru abis spm, kalo tak selalu bangun kul 9 pagi)…dengan melunaskan semua keje-keje kambing aku, aku pun bertolak dari rumah pukul 9 pagi…dalam perkiraan aku, aku nak amik bas Ipoh-Teluk Anson (bas ekspres itu je yang beroperasi ke Teluk Intan)…tanpa berkira banyak, aku pun tahan teksi kat jalan…nasib aku betol-betol baik sebab driver tu baik ngan aku, siap kurangkan lagi dwet tambang…kalo tak harga asal RM26, ta

pi aku dapat RM19 je…da la sampai tepat-tepat bile aku kuar je dari rumah…kire nasib baik gile aku tyme tu..sampai je kul medan kidd kul 9.55, aku terus naik bas kul 10 pagi dan sampai kat medan intan pukul 11.45…kat sane aku nek teksi lagi dan sampai kat SEMESTI pukul 12.15…nasib baik la sukan tak habih lagi…



Yang paling tak tahan sekali ialah melihat reaksi kawan-kawanku yang macam x percaya aku buat bende gile nih….hahaha….sembang-sembang sampai kul 3 petang dan aku bertolak balik ke medan intan, sempat lagi dating ngan member perempuan aku yang sempoi…hahaha…dan aq sampai kembali ke ipoh pada pukul 5.30 petang…jalan-jalan ke gedung Yik Foong dan beli arr cd game dmc4 dan cerita Tropic Thunder…dan aku sampai ke rumah dalam kul 9 malam….



Dan yang pastinye aku pengsan terus bile sampai di rumah…huhuhu…but thanx to everyone

yang ajak aku and support aku pegi jumpe membe-membe aku tu..


~this are some pic that I manage to get~

*Dhiyau expressing his nice teeth..


*Abak with his "posing mautnye'


*Bun @ Faiz was dreaming that aweks surrounding him..

*Jamal @ mr. SEWEL @ mineralman @pavlyuochenko


*mr mamin (kinda weird x nampak awek dye tuh)


*Uzi yang sengal..hahaha..

*motor zariff yang nampak cun

*ini la owner motor kat atas tu


*D.I.T.T.O yang senyum kambing


That’s the story…THE END….




p/s: haha… sebenornye takde mende cite ni pun…tapi yang penting aq sangat enjoy ngan adventure nih…pergi balik ke Teluk Intan dan sempat berjalan ke Ipoh lagi…huhuhu…thanx mrs Frankie…sampai pengsan dan bangun pada keesokannye pada pukul 12 tgah hari!! Terlepas subuh aku…isk2…

3 comments:

dibaqila said...

yeah,ur welcome.hehe
wei ko pakai SLR eh?
smart siot gmbr..huhu
comel gile faiz beraksi atas moto..
mcm nobita.kah3 ;P
zariff punye moto eh,
dhiyau xbwk mto besar die jugak ke?hahaha

nad_eyra said...

*mr mamin (kinda weird x nampak awek dye tuh)

ko xnmpk aq kew?
ate..da asek pndg gurl len jew..haha
;P

Zul-9 said...

x taw le...maybe dhiyau sorok motor die 2 kowt??

and cik nad...aq memang x nampak ko pun...sory maa..